Hívás most: +36 70 363 0447

Ülőgarnitúra és bútoranyagok 

6680f1_8b48da0c73fb4e4f8ce3e9c90c6fae5f

Textílbőr

Textilbőrökkel kapcsolatban sokaknak negatív tapasztalataik vannak. A mai textilbőrök már nem hasonlítanak, még tapintásra sem a régi rideg műbőr anyagokhoz.

Mai anyagokat joggal bőrszövetnek nevezték el. Más technológiával készült anyagról beszélünk, minősége a legjobb anyagokkal vetekszik, tapintása, rugalmassága, élettartama, tisztítása majdnem megegyezik az eredeti állatbőrökével. Legdrágább bútorok elkészítésénél is felhasználják akár teherbíró felületek szöveteként is.

Tisztítását bármivel elvégezhetjük, általános tisztítószerekkel vagy nedves, puha szivaccsal is. Célszerű évente átkenni valódi bőrhöz való ápoló oldattal, ez nagyban meghosszabbítja a textilbőr élettartamát. Mivel az állatbőröket nem lehet minden színnel színezni, a bőrszöveteket igen, ezért előnye a bőrrel szemben, hogy sokkal nagyobb a színválasztékban kapható. Jól bírja a melegebb illetve hidegebb igénybevételeket is. Könnyen javítható anyag. Nem kell az egész bútort szétszerelni ahhoz, hogy egy elemét lejavítsa a kárpitos mester.

Egy átlagos műbőr szövetre jellemző Martindale szám 35.000-55.000 ciklus, ami nagyjából 4 - 7 év használatot jelent normál körülmények között, és amit túllépve már számolni lehet az anyag felületi kopásával.

Erős, maró hatású szerek használata tilos!

6680f1_ae5baab808984d3081c4a97bbee3ebb5

Valódi Bőr

A legtermészetesebb anyag, melyet az emberiség a kezdetek óta felhasznál lábbelik, ruhaneműk, bútorok készítésére. Az ülőgarnitúrák, illetve bútorok legjellemzőbb, és legigényesebb kárpitja a marhabőr, a bivalybőr, és a sertésbőr. Ezek a bőrök különleges tulajdonságokkal bírnak. Hosszú élettartamuk miatt, kedveltek a bútoriparban.

Színes bőr nem létezik, ezért a megfelelő előkészítő munkálatok után a bőrt, megfelelő technológiák betartása mellett minden esetben festik, kivételes esetekben lakkozzák.

Lakóhelyiségtől függően 9 - 12 havonta ápolást, karbantartást igényel. Amennyiben a karbantartási műveleteket megtartjuk, a bútorunk meglehetősen hosszú élettartammal ajándékozhatnak meg minket. Meghálálja az ápolást. A kereskedelemben erre a célra megfelelő ápolószerek kaphatóak.

Sokan sokféle módszerre esküsznek, de lúgos vagy savas oldószerek használatát kerüljük. A bőr bútorokat óvjuk az erős napfény behatásoktól. Mindezek az intelmek segítenek nekünk abban, hogy sokáig élvezhessük bútoraink kényelmét, szépségét.

Erős, maró hatású szerek használata tilos!

6680f1_8b48da0c73fb4e4f8ce3e9c90c6fae5f

Aqua Clean 

Utolsó generációs szövetek, az aqua clean szövetek! Tisztítás gyorsan, egyszerűen!

Ötvözik a textilbőr és bőr tisztíthatóságát a szövet anyagok puhaságával és kellemes tapintásával. Kisgyermekes családba, vagy olyan családba ajánlom ahol a kutyusok, cicusok is a kanapén pihennek.

Az Easy Clean vagy Smart Clean szövetek olyan gyártási technológiával készültek, mely lehetővé teszi, hogy a bútort érő akut szennyeződéseket gyorsan, vegyszer nélkül eltávolítsuk. Legyen az egy kiborult kávé, vörösbor, egy kis ketchup, vagy esetleg a gyermekünk legújabb rajza, az Easy Clean szövetek esetében nem kell pánikba esni. Egy nedves szivacs, vagy esetleg egy kis szappanos víz és már el is tűnik a folt. Hogyan működik?

A tisztítás lépései: Itasd fel a szennyeződést egy nagy nedvszívó-képességű törlőkendővel. Vizezz be egy szivacsot, vagy mikroszálas törlőkendőt, és körkörös mozdulatokkal távolítsd el a foltot. Szükség esetén nedvesítsd be újra a felületet és ismételd meg a műveletet. Makacsabb foltok esetén szappanos víz segíthet.

Erős, maró hatású szerek használata tilos!

6680f1_8b48da0c73fb4e4f8ce3e9c90c6fae5f

Vízlepergető szövet

Ezek a legmodernebb technológiával gyártott szövetek egy speciális réteg hozzáadásával képesek megóvni a bútorszövetünket a leggyakoribb balesetekkel szemben.(Pl.: kávé, ketchup) Rendkívül sűrű szövésének és a speciális rétegnek köszönhetően, fent tudja tartani a ráborult, leöntött szennyeződéseket ezen a legfelső rétegen. A szövet még csak be sem sötétedik! Az esetleges szennyeződéseket egyszerűen két lépésben el is távolíthatjuk:

  • Egy papírtörlő segítségével itassuk fel a "károkozót"! (Hála a vízlepergető tulajdonságnak, nem okoz kárt...)
  • Egy nedves rongy vagy szivacs segítségével finoman dörzsölgessük meg az adott területet!
  • Nagyobb felület tisztítására kárpittisztító szerek alkalmazását ajánljuk. 

    Erős, maró hatású szerek használata tilos!

Plüss szövet

Plüss gyártási technológiával készült szövetek, anyaga lehet poliakrilnitril vagy gyapjú, előszeretettel használja őket a járműipar, de sok más felületen is népszerű esztétikus megjelenésük és dekoratív hatásuk miatt. A plüss szövetek hátoldala poliészter-pamut anyagú alapszövet, amely a nagy szilárdságot biztosítja. Készülhetnek égéskésleltetett kivitelben.

Erős, maró hatású szerek használata tilos!

Síkszövet

Sima fonalakból vagy filamens ből készült egyszínű vagy mintás bútorszövetek. Jó kopásállóságúak , és nagy igénybevételnek kitett helyekre is alkalmasak. Szilárdságukat növeli a poliészter-tartalom, amely mind a láncfonalak, mind a vetülékfonalak esetében alkalmazható. Ezek vagy terjedelmesített filamensek vagy fonási eljárással készült fonalak. A pamuttartalom a komfortos használatot segíti elő jó nedvszívó képességével.

Erős, maró hatású szerek használata tilos!

Kopásállóság mérése és a Martindale szám jelentése

A Martindale számmal az úgynevezett beülések számát mérik. Azt a dörzsöléses igénybevételt, hogy hányszor használhatom az adott anyaggal bevont bútort anélkül, hogy felülete kikopna, elváltozna, sérülést mutatna, vagy megváltozna a színe. Minél magasabb egy bútorszövet Martindale mutatója, annál erősebb és tartósabb az anyag. Ma már nem ritka a 100.000 feletti érték sem ami már gyakorlatilag korlátlan élettartamot jelent egy család életében. Ezek az anyagok hosszútávon is jól vizsgáznak nagy igénybevételnek kitett helyeken is. (folyamatos 24 órás használatú felületek,  tömegközlekedési bútorok, ipari alkalmazású helyek). Felhasználási terültek behatárolása kopási együttható – azaz a Martindale teszt –  alapján

Az értékek alapján ajánlás arra, hogy milyen felhasználási területre megfelelő az anyag:

 Martindale szám   |   Meghatározás
Kövess minket Facebookon!

Mert azonnal értesülhetsz akciós termékeinkről, és ha megosztod bejegyzéseinket részt veszel nyeremény sorsolásunkon.